Sport

NHL: Malkin és Crosby megállíthatatlan volt

Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby vezette sikerre a Pittsburgh Penguinst a Phoenix Coyotes elleni meccsen.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján a Pittsburgh Penguins a vendég Phoenix Coyotes legyőzésével véget vetett kétmeccses vesszőfutásának. A “pingvineket” Jevgenyij Malkin és a liga pont-, valamint góllistáját vezető Sidney Crosby vezette győzelemre.

Az orosz és a kanadai sztár összesen nyolc pontot termelt a Phoenix Coyotes ellen, amely legutóbbi öt meccsén a harmadik vereségét szenvedte el. Malkin két góllal és három gólpasszal zárt, Crosby pedig gólja mellett további két Pittsburgh-találathoz asszisztált.

“Hihetetlenül jól játszott. Ráadásul a teljesítménye másokat is hasonló minőségű játékra sarkall, én magam is próbáltam vele lépést tartani” – dicsérte Malkint Crosby.

A kapus Marc-Andre Fleury-nak ugyan végül nem jött össze a shutout, de 26 védéssel így is a Pittsburgh egyik legjobbja volt. Anaheimi kollégájának, Jonas Hillernek képtelenség volt gólt ütni: a 28 éves svájci hálóőr 45 védéssel pályafutása nyolcadik shutoutját jegyezte, egyszersmind főszerepet vállalt a Boston Bruins elleni 3-0-ás Ducks-győzelemben.

NHL, alapszakasz, 72. játéknap:
Minnesota Wild-Calgary Flames 4-1
Pittsburgh Penguins-Phoenix Coyotes 6-1
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 0-5
Toronto Maple Leafs-Atlanta Thrashers 3-6
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 5-1
Boston Bruins-Anaheim Ducks 0-3
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik