Sport

NHL: feltámadt a Washington

Nyolc vereség után nyert ismét a Washington Capitals az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A Washington Capitals Ottawában vetett véget nyolc meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatának. A fővárosi gárda kétgólos hátrányból fordított a Senators ellen, Mathieu Perreault két góllal járult hozzá a sikerhez. “Hatalmas győzelem volt, amelyre annyira szükségünk volt, mint éhezőnek egy falat kenyérre. Olyan érzés ez a siker, mintha a bajnokságot nyertük volna meg” – így azt est hőse.

Amíg Washingtonban nagyot fújtattak, addig Denverben csupa móka manapság az élet, miután a helyi Colorado Avalanche a Montreal Canadiens 3-2-es legyőzésével zsinórban hatodik meccsét nyerte meg, ezzel élre állt az észak-nyugati divízióban, a főcsoportban a harmaik helyen áll.

A Coloradót megelőző Detroit Red Wings és Dallas Stars ncsatája csak a hosszabbításban dőlt el azok után, hogy a hazai csapat kétszer is megszerezte a vezetést a rangadón, az első harmad elején két góllal is vezetett. A végén azonban Loui Eriksson góljának köszönhetően a vendégek örülhettek. A detroiti Chris Osgood kapusnak így tovább kell várnia karrierje 400. győzelmére.

NHL, alapszakasz, 71. játéknap:
Ottawa Senators-Washington Capitals 2-3
Detroit Red Wings-Dallas Stars 3-4, h.u.
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 3-2
Colorado Avalanche-Montreal Canadiens 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik