Sport

Sofron duplázott, de kikapott a Sator-csapat

A magyar válogatott második mérkőzését is elveszítette a jesenicei jégkorongtornán; Ted Sator szövetségi kapitány csapata pénteken az osztrákoktól szenvedett 3-2-es vereséget.

Az alapembereit nélkülöző magyar válogatott csütörtökön jó védekezéssel “csak” 2-0-ra kapott ki a sokkal esélyesebb szlovénoktól, míg az osztrákok 5-2-re maradtak alul a norvégokkal szemben, vagyis most a két elsőfordulós vesztes ugrott egymásnak. A kapuban ismét Hetényi kapott lehetőséget, ő az előző nap komoly tartást adott az együttesnek.

Hasonlóan a csütörtöki meccshez, pénteken is főleg magyarok harmadában zajlott a játék. Egy kivédekezett emberhátrány után Oraze távolról volt eredményes, majd Thomas Raffl Magosi kiállítását váltotta gólra.

A második játékrész elején Nagyot ültették ki fogásért, ekkor Reichel vágta a kapuba a korongot. A magyar együttes a folytatásban két dupla emberhátrányt is kivédekezett, ám sem azonos létszámban, sem pedig emberelőnyben nem tudott közelebb kerülni riválisához.

A záró játékrészben aztán meglett az első magyar gól a tornán: Jánosi passzolt Sofron elé, aki kapásból nem hibázott. A hajrában emberelőnyben Sator lehozta Hetényit, majd ismét Sofron villant.

Szombaton a harmadik A-csoportos válogatott, a norvég lesz az ellenfél.

2. forduló:
Ausztria-Magyarország 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Oraze (6.), Th. Raffl (17.), Reichel (25.), illetve Sofron (54., 59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik