Sport

Megvan az első rekord Dubajban

A 26 éves Ryan Lochte a szuperdresszek januári betiltása után elsőként úszott egyéni világrekordot csütörtökön, a Dubajban zajló rövidpályás világbajnokságon.

A férfi 400 m vegyes eddigi csúcsa az olimpiai ezüstérmes Cseh László nevéhez fűződött, ám a magyar világbajnok tavaly decemberben elért 3:57.27 perces idejét Lochte 3:55.50 percesre faragta le, azaz közel két másodpercet javított Cseh rekordján.

“Ezzel aztán végképp nem számoltam – mondta a New York-i úszó, s hozzátette, örül, hogy nem használhatják a szuperdresszeket. – Most újra a régi iskola szerint versenyzünk. A kemény edzések és a becsületes munka kifizetődő, s a nézők is igazi, férfias küzdelmet láthatnak.”

A 14-szeres olimpiai bajnok honfitársa, Michael Phelps árnyékából kilépő Lochte eddig nyolc rövidpályás aranyérmet nyert, s ezeknek számát most tízre növelte (200 m gyors, 400 m vegyes).

“Sokkal jobb, mint a többiek – mondta Dirk Lange, az amerikai válogatott edzője. – Azon kevesek közé tartozik, akik a versenyek során játszanak az ellenfelekkel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!