Sport

Cseh László: lemaradtunk a világtól

Cseh László úgy véli, a vb rávilágított arra, hogy a fordulóknál lemaradásban vannak a világ élmezőnyéhez képest.

“A vb-n egyértelműen kiderült, hogy miközben úszás tekintetében nincsenek gondok, azaz technikában, úszósebességben ugyanúgy állunk, addig a fordulóknál még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a lábizom-erősítésre – mondta az olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó. – Azt érzem, hogy Lochte, Clary, Mellouli, azaz mindenki, aki Amerikában él vagy készül, egy fordulónál könnyedén elrúgja magát a faltól, delfinezik egy jót, és lazán halad tovább az így nyert sebességgel, addig nekem nagy energia-befektetés ez a mozdulatsor, és nem tudok olyan magától értetődően nekimenni a következő hossznak”.

A 25 éves Cseh arról is beszélt, hogy a délelőtti selejtezőben a mellúszást rontotta el (nem jutott a döntőbe 200 méter vegyesen), ahogy mondta, egyszerűen nem érezte a lábát, amely nem adott neki sebességet, így elkezdett görcsösen kapaszkodni a karjával, de ettől csak még rosszabb lett a helyzete, és kiesett a ritmusból.

“Erre a vb-re nem tudtam úgy felszívni magam, mint máskor. Ebben az évben iszonyatos energiákat mozgósítottam, hogy a budapesti Európa-bajnokságon jól szerepeljek. Abba a felkészülésbe tényleg beletettem mindent, amit csak lehetett – utána viszont muszáj volt valamennyit pihenni, és az őszi felkészülés során már nem tudtam annyit edzeni, mint szoktam. A végén még oda akarom magam tenni kétszáz pillangón. Az állóképességem szerintem rendben van, kicsit most fel is tüzeltem magam és szerencsére abban a számban nem kell mellen úszni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik