Sport

Csak a szokásos: nyert a Spurs és a Celtics

A keleti első Boston az Atlantát, a liga élén tanyázó San Antonio a Denvert győzte le az NBA legutóbbi játéknapján.

Ugyan a tavalyi finalista Boston Celtics csapatát sérüléshullám sújtja, a Kelták nem lassítanak, sorozatban 12. győzelmüket aratták. A siker egyik fő oka, hogy a Nagy Hármasként emlegetett Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen trió makkegészséges, ráadásul még jól is megy nekik a játék.

Garnett 17 pontot és 14 lepattanót, Pierce 15 egységet és 10 gólpasszt jegyzett az Atlanta Hawks ellen hazai pályán, míg Allen 18-at szórt 6 asszisztja mellé. A padról Glen Davis segített sokat a kezdőnek, ő is dupla-duplát hozott (18 pont 10 lepattanó formájában). A Boston ezzel már sorozatban 12 sikernél jár és rendületlenül vezeti a keleti konferenciát.

Mindeközben a ligaelső San Antonio Spurs a Denver Nuggets otthonában aratott újabb győzelmet (ez e hetedik zsinórban), pedig a sokszor öregnek titulált banda egy nappal korábban is játszott egy kiélezett meccset a Milwaukee Bucks ellen, ráadásul köztudott, hogy a denveri pálya nem éppen legkönnyebben megközelíthetők közé tartozik, azaz a csapatok többsége fáradtan érkezik a Nuggets otthonába.

Ahogy a Szarvasbikák, úgy Carmelo Anthony-ék ellen is Manu Ginobili értékesítette a győztes kosarat, az argentin most négy másodperccel a végső dudaszó előtt talált be a masszív dupla-duplát (28 pont, 16 lepattanó) hozó Tim Duncan passzát. Anthonynak be kellett érnie azzal, hogy ő volt a legeredményesebb a pályán a maga 31 pontjával, igaz a győzelmet ő is kiharcolhatta volna, a sporik azonban támadó faultot fújtak az utolsó támadásánál…

A Denver 13 hazai meccséből mindössze a másodikat bukta el.

Ginobili győztes kosara:

A Washington Wizards most a New Jersey Nets otthonába utazott kikapni, a fővárosiaknak ugyanis még nem sikerült ebben a szezonban idegenben nyerni az eddigi 13 meccsen. A meccs hőse Devin Harris volt a maga 29 pontjával és 9 asszisztjával, de Brook Lopez 18 egysége is jól jött a hazaiaknak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az amúgy is gyenglkedő Wizards kénytelen volt nélkülözni az idei 1/1-es John Wallt, illetve Andray Blatche-t, akik térdsérülés miatt hagyták ki az összecsapást.

A New Jersey sorozatban nyolc elszenvedett vereség után nyert ismét.

Eredmények:
Boston Celtics – Atlanta Hawks 102-90 (22-20, 22-23, 31-26, 27-21)
Denver Nuggets – San Antonio Spurs 112-113 (37-28, 23-29, 24-28, 28-28)
New Jersey Nets – Washington Wizards 97-89 (32-17, 23-21, 19-29, 23-22)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik