Sport

NHL: gödörben a Washington

A Washington Capitals hosszabbítás után kapott ki az Anaheim Duckstól, így zsinórban hetedszer maradt alul az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Ryan Getzlaf, az Anaheim Ducks kanadai csatára a hosszabbítás ötödik percében küldte padlóra a Washington Capitalst, amely Bruce Boudreau vezetőedző hároméves regnálása során nem volt még ilyen mély gödörben, ugyanis zsinórban hetedik vereségét szenvedte el.

Többen mesterhármassal zárták a szerdai játéknapot, közülük is élre kívánkozik Nicklas Lidström, a Detroit Red Wings svéd védője, egyik legendás alakja, aki 1991 óta tartó NHL-pályafutása során először szerzett egy meccsen három gólt – St. Louis Blues kárára.

Ryan Kesler, a Vancouver Canucks hokisa – azok után, hogy korábban 12 olyan meccse volt, amelyet két góllal zárt – szintén először triplázott az amerikai profiligában, és a harmadik gólja különösen fontos volt, hiszen az a ráadásban született a Columbus Blue Jackets ellen partin.

A Colorado Avalanche csapata elsősorban Tomas Fleischmann-nek köszönheti a címvédő Chicago Blackhawks idegenbeli legyőzését, a cseh Lidströmhöz és Keslerhez hasonlóan első NHL-tripláját jegyezte. Az amerikai Drew Stafford ugyanakkor profi pályafutása harmadik mesterhármasát ünnepelhette – a góljaival a Buffalo Sabres 3-2-re verte a Boston Bruinst.

NHL, alapszakasz, 67. játéknap:
Buffalo Sabres-Boston Bruins 3-2
New Jersey Devils-Phoenix Coyotes 3-0
Detroit Red Wings-St. Louis Blues 5-2
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 3-5
Tampa Bay Lightning-Atlanta Thrashers 2-1, szétlövéssel
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 3-4
Nashville Predators-San Jose Sharks 3-2
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 3-4
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 1-4
Washington Capitals-Anaheim Ducks 1-2, h.u.
Vancouver Canucks-Columbus Blue Jackets 3-2, h. u.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik