Sport

Nem meszelték el Tomorit, játszhat a svédek ellen

Játszhat a svédek elleni, szerda esti Európa-bajnoki középdöntős kézilabda-mérkőzésen a kedden piros lappal kiállított Tomori Zsuzsanna.

A magyar csapattól szerda reggel kapott információ szerint a fegyelmi testület azért foglalkozott Tomori ügyével, mert a játékvezetői jelentésben külön kitértek arra, hogy a magyar átlövő megrúgta a ráfekvő Diane Lameine-t.

A két játékos amúgy a 27-19-es holland sikerrel zárult találkozón többször is összekülönbözött, kétszer páros kiállítást kaptak, egyszer pedig Lameine – a bíró háta mögött – arcon csapta Tomorit. A holland játékos szintén piros lappal bűnhődött, de ő azért, mert a meccsen háromszor is kétperces büntetést szabtak ki rá.

“Már a szabálytalanságomat követő pillanatban tudtam, hogy óriásit hibáztam, akkorát, amekkorát pályafutásom során még soha, és többé nem is fogok. Tettemet az sem menti, hogy megvoltak az előzményei, a mérkőzés légkörének elfajulásához mindkét fél hozzájárult. Így persze semmilyen körülmények között nem szabadott volna reagálnom, a sportpályán ez megengedhetetlen. A piros lap, csapatunk veresége, a bennem lévő önvád és a szabálytalanságom után hozzám érkezett reakciók így összességében nagyon súlyos büntetést és életre szóló leckét jelentenek számomra” – emlékezett vissza a történtekre az érintett.

A svédekkel szembeni szerdai találkozónak komoly tétje van. Ha a magyarok nyernek, és utána a norvégok nem kapnak ki a hollandoktól, akkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapata bejut a szombati elődöntőbe. Minden más esetben az együttes nem kerül a négy közé, és legrosszabb esetben akár a tizedik helyen is végezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik