Sport

Jakabos Zsuzsanna 5. lett 400 méter vegyesen

A magyar lány Hosszú Katinkához hasonlóan nem tudott a dobogóra állni. Ezt a számot is a spanyol Garcia nyerte.

A 400 méteres vegyesúszásban Európa-bajnokként, a legjobb idővel került a döntőbe a magyar versenyző. Hannah Miley és Belmonte Garcia tűnt a legnagyobb ellenfélnek, utóbbi azonban nem sokkal a döntő előtt még 200 pillangón úszott, és történetesen meg is nyerte azt.

Jól kezdett Jakabos, de a pillangó végén Belmonte Garcia vezetett, a hátúszás után Ye és Li, a két kínai elhúzott, a mellúszásban pedig Miley-ra kellett figyelni. Mégsem ő, hanem Belmonte Garcia ment el a kínaiaktól. Ekkor már látni lehetett, hogy nem születhet magyar győzelem, sőt, érem sem.

A gyorsúszásban Jakabos beleerősített, de ez már csak az ötödik helyre volt elég. Győzött a fantasztikusat úszó, rövid időn belül második aranyát nyerő Belmonte Garcia (4.24.21), második a kínai Ye, harmadik a kínai Li lett (Miley a 4. helyre úszott be).

Cseh László is bemutatkozott a világbajnokságon. A 100 méteres pillangóúszás előfutamában volt érdekelt a magyar klasszis. A venezuelai Subirats győzött 50.51-gyel, Cseh 51.29-cel ugyan országos csúcsot úszott, de csak hatodik lett a futamában. A második kört a lengyel Czernak nyerte 50.77-tel. Ezzel a magyar versenyző ebben a számban búcsúzott (11. lett az összesítésben).

A Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter négyes a 4-szer 200 méteres gyorsváltó tagjaként szállt vízbe. A mieink egyébként az 5. legjobb idővel kerültek a legjobb nyolc nemzet képviselői közé.

A nagymedencés Európa-bajnokságon sikerült győzni Budapesten. Verrasztó kezdett a mieinktől,Mutina, majd Hosszú következett, hogy aztán Dara fejezze be a távot – a hetedik helyen. A távot Kína világcsúccsal nyerte 7:35.94-gyel, az ausztrálok a 2., a franciák a 3. helyen végeztek. Ez a csúcs az idei év első rekordja minden medencét figyelembe véve.

A férfi 4-szer 100 méteres gyorsváltót a francia válogatott nyerte, mögöttük az oroszok és a brazilok végeztek, az Egyesült Államok csak a negyedik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik