Sport

Újabb kézis pofon: súlyos vereség a hollandoktól

A magyar női kézilabda-válogatott számára akár még a nyolc közé jutás is veszélybe került a fájó vereséggel.

Pocsékul kezdett a válogatott, a hollandok szétrohantak minket. 1-1-re még egyenlítettünk, azután viszont folyamatosan a hollandok vezettek. Nem is kevéssel. Öt és fél perccel a kezdés után már 5-1 volt az állás a németalföldi csapat javára.

6-8-nál feljöttünk két gólra, de 8-13-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség a két csapat között. Több mint hidegzuhany volt mindez, ami állandósult a szünetig, amikor is 15-10-re vezettek a hollandok.

A szünetben a Sport Televízió szakkommentátora, az egykori sikerkapitány, Laurencz László elgondolkodtatónak nevezte a riporter által felvetett kérdést, miszerint a magyar játékosok esetleg túledzettek, míg a skandináv kézilabdázók köztudottan fele annyit edzenek, mint más európai országokban, ehhez képest sokkal gyorsabbak.

Négy meccsen hét indításgólt lőttek a hollandok, a szünetig ellenünk tízet!!

Mindenesetre a második félidő Herr Orsolya beállásával indult. Nem sokat segített a kapuscsere, továbbra is gyengén és lassan támadtunk, míg a hollandok villámgyorsan kihasználták minden egyes hibánkat.

Volt egy-két vitatható bírói ítélet, de egyáltalán nem ezen múlt, hogy kétségbeejtő eredmény virított a 41. percben az eredményjelzőn: 21-12 oda. Tomori és Szucsánszky góljaival 22-16-ra “jöttünk fel”, majd emberelőnybe kerültünk.

Van der Wal remekül védett a meccsen, és ezt ebben a szituációban is bizonyította, így nem tudtunk közelebb kerülni, ráadásul már csak 10 perc volt hátra. A hollandok több mint 10 percig nem lőttek gólt…

23-18-nál, 6 perccel a vége előtt felcsillant valami remény, de Tomori megrúgta ellenfelét, piros lappal kiállították. Utána ismét szétestünk, és végül nagy verést kaptunk Hollandiától.

Jól jellemzi a meccs hangulatát, hogy a végén még időn túli szabaddobásból is betaláltak a hollandok..

A mieink így nem lehetnek elődöntősök, sőt, a svédeket mindenképpen le kell győzni a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Női kézilabda-Európa-bajnokság, középdöntő

Magyarország-Hollandia 19-27 (10-15)

Kedd este aztán újabb furcsa eredmény született, a svédek kikaptak Franciaországtól, ami új helyzetet teremtett. A részleteket itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik