Sport

NHL: parádézott a Kings kapusa

Jonathan Quick, a Los Angeles Kings hálóőre lenullázta a Detroit Red Wingset a tengerentúli profi hokiligában (NHL).

Jonathan Quick pályafutása 10. shutoutját jegyezte az NHL-ben, ugyanakkor közel egy éve nem volt olyan meccse, amelyet kapott gól nélkül úszott volna meg. Egészen mostanáig.

A Los Angeles-i hálóőr valósággal megbabonázta a Detroit Red Wings támadóit, akik hiába próbálkoztak becsülettel, Quick mind az 51 (!) lövésüket hárította. A kalifornaiak közül elől elsősorban Anze Kopitar jeleskedett, a szlovén csatár két góllal járult hozzá a Los Angeles Kings meglepően sima, 5-0-ás győzelméhez. A “királyok” sorozatban negyedszer verték meg a detroiti együttest, összességében pedig utóbbi öt találkozójukon a negyedik sikeüket aratták.

“Nagyon jó dolog kapott gól nélkül zárni, de a két pont a lényeg, utólag azon kívül más nem számít” – szerénykedett Quick, akinek a teljesítményét lekopírozta Anders Lindback, a Nashville Predators kapusa. A svéd hálóőr 28 védéssel, zsinórban második shutoutjával járult hozzá csapata 5-0-ás győzelméhez a New York Islanders ellen. A Predators mostanra ismét elkapta a fonalat, három találkozó óta veretlen, ellenben a Islanders zsinórban hatodik vereségét szenvedte, ráadásul utolsó 21 mérkőzéséből mindössze egyet (!) tudott megnyerni.

Quick parádéja a Detroit ellen:

NHL, alapszakasz, 65. játéknap:
San Jose Sharks-Dallas Stars 2-3, szétlövéssel
Colorado Avalanche-Chicago Blackhawks 7-5
Nashville Predators-New York Islanders 5-0
Ottawa Senators-Atlanta Thrashers 3-4, h.u.
Detroit Red Wings-Los Angeles Kings 0-5
Calgary Flames-Columbus Blue Jackets 3-2, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik