Sport

NFL: a Patriots már a rájátszásban

A New England Patriots chicagói győzelmével bejutott a rájátszásba a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A New England Patriots, ahogy múlt hétfőn a New York Jetst, úgy most a szintén remek mérleggel bíró Chicago Bearst is könnyűszerrel verte, ráadásul idegenben, nem éppen ideális körülmények között. A hóesés és a szél aligha kedvez a passzjátéknak, ennek ellenére Tom Brady, a “hazafiak” irányítója 369 yarddal és két touchdownt eredményező átadással rukkolt ki, míg átellenben Jay Cutler az eladott labdákban “jeleskedett”, kétszer is az ellenfélhez passzolt.

A hazai csapat összesen négyszer veszítette el a labdát, és ebből egyszer – Gary Guyton révén – elszenvedett TD-vel lakolt meg. A New England szétzilálta a Chicago amúgy erős védelmét, a harmadik negyed elején már 33-0-ra vezetett. A Bears végül összehozott egy TD-t, ezzel együtt hazai pályán megalázó vereséget szenvedett a Patriotstól, amely 11-2-re alakította a mérlegét, egyúttal a mezőnyben elsőként bebiztosította a helyét a 2010/2011-es évad rájátszásban.

Az Atlanta szintén 11 győzelmet és két vereséget számol, miután vendégként 31-10-re verte a Carolina Pantherst. A Falconsnak ez volt a hetedik győzelme zsinórban, ezzel a leghosszabb nyerőszériával bír a ligában, ugyanis a Patriots is “csak” öt sorozatban megnyert meccsnél jár.

NFL, alapszakasz, 14. játékhét:
Washington Redskins-Tampa Bay Buccaneers 16-17
Buffalo Bills-Cleveland Browns 13-6
Carolina Panthers-Atlanta Falcons 10-31
Detroit Lions-Green Bay Packers 7-3
Jacksonville Jaguars-Oakland Raiders 38-31
Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 23-7
San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 40-21
New Orleans Saints-St Louis Rams 31-13
San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 31-0
Chicago Bears-New England Patriots 7-36
Arizona Cardinals-Denver Broncos 43-13
New York Jets-Miami Dolphins 6-10
Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles 27-30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik