Sport

Nem áll le a Boston és a Dallas

Az NBA tavalyi döntőse sorozatban kilencedik, a Mavericks zsinórban tizenegyedik győzelmét aratta.

Nincsenek híján nagy sorozatoknak az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rajongói, csütörtökön ugyanis csak három meccset rendeztek, ehhez képest két győzelmi széria is tovább íródott.

Időrendi sorrendben haladva a Boston Celtics zsinórban kilencedik diadala kívánkozik előre, a Kelták a philadelphiai Wells Fargo Centerben voltak érdekeltek magyar idő szerint péntek hajnalban. Az elképesztően izgalmasra sikerült meccsen 6.6 másodperccel a végső dudaszó előtt még eggyel ment a 76ers André Iguodalának köszönhetően (a világbajnokot egyébiránt árulja a Philly – a szerk.), az ellenakció végén azonban egy alley-oop (amikor a levegőben készítik elő a kosarat) passzt követően a veterán Kevin Garnett a hálóba pöccintett, így bő egy másodperccel a vége előtt csikarta ki a győzelmet a Celtics.

A tavalyi döntős húzóembere a szinte hibátlanul dobó Ray Allen volt (23 pont), azonban Rajon Rondo dupla-duplája (19 pont, 14 lepattanó) is elengedhetetlen volt a sikerhez.

A Dallas Mavericks győzelmi szériája 11 mérkőzésre duzzadt, a texasiak korábbi edzőjük, Avery Johnson visszatérését rontották el újabb sikerükkel. A nyerőember Dirk Nowitzki volt aki 21 ponttal és 10 lepattanóval bosszantotta egykori trénerét, J.J. Barea pedig karriercsúcsnak számító 13 gólpasszt osztott ki.

A New Jerseyben Brook Lopez 24-et szórt, ennek ellenére csapat kénytelen volt elkönyvelni sorozatban hatodik, idegenben pedig zsinórban 11. vereségét.

Dwight Howard elképesztő teljesítményt nyújtott Portlandben, 39 pontot dobott, mellé lekapott 15 lepattanót, szerzett egy labdát és ráadásul három sapkát is varrt (blokkolt) az ellenfél játékosainak, nagy pechjére játékostársai nem tudtak hozzá felnőni, így az Orlando Magic vereséget szenvedett.

Azt se felejtsük el megemlíteni, hogy a Trail Balzerst az egymeccses eltiltásából visszatérő veterán André Miller vezette győzelemre. A sokat megélt iránytónak azért kelle a partvonal kívül töltenie egy meccset, mert a liga szerint meg nem engedett módon és teljesen feleslegesen szabálytalankodott a Los Angeles Clippersben játszó Blake Griffinnel. És itt elérkeztünk a játéknap egyetlen megszakadt sorozatához: Miller ezt megelőzően 632 találkozón lépett pályára megszakítás nélkül, márpedig ez az aktív játékosok között csúcsnak számított. 2003. január 24-e óta ez volt az első kihagyott összecsapása.

Eredmények:
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 101-102 (32-29, 23-27, 25-25, 21-21)
Dallas Mavericks – New Jersey Nets102-89 (30-19, 25-21, 24-29, 23-20)
Portland Trail Blazers – Orlando Magic 97-83 (14-22, 31-24, 22-16, 30-21)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik