Sport

Több állami pénz lesz a sportban, felújítják a Puskás Stadiont

Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója szerint mintegy másfélszeresére nő jövőre a sportköltségvetés.

A Miniszterelnöki Sporttanácsadói Iroda közleménye szerint hamarosan megkezdődik a Puskás Ferenc Stadion és az olimpiai központok felújítása, de nagyobb figyelmet kapnak a létesítmények fejlesztései is.

Kiemelt cél az iskolások számára kialakítandó környezet, hogy a következő tanévtől be lehessen vezetni a mindennapos testnevelésórát.

A versenysportágak is több forrásból táplálkozhatnak majd a közlemény szerint, ugyanis a 2011-es év a londoni olimpiára történő felkészülés egyik fontos szakasza, az ötkarikás játékokon pedig a minél sikeresebb szereplés a lényeg. A szabaidősportra szánt források is megnövekednek majd.

Zajlik az Új Széchenyi Terv kidolgozása is, Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója azt szeretné elérni, hogy az uniós támogatásokból több jusson a sportra.

Balogh szerint a jelenlegi mintegy 16 milliárd forintos, sportcélokra fordított keret a több mint másfélszeresére nőhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik