Sport

NHL: győztes gól videózás után

A bírók csak azután adták meg a bostoni Mark Recchi győztes gólját, hogy az esetet visszanézték videón.

Furcsán ért véget a Boston Bruins-Buffalo Sabres mérkőzés az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Mivel a rendes játékidőben nem született döntés, következhetett a hosszabbítás, amelyben 2:11-nél Mark Recchi megszerezte a hazai csapat győztes gólját.

Az eset azonban nem volt egyértelmű, a bíró nem sípolt, a játék folytatódott, miközben a Bruins-szurkolók hangosan tüntettek. A 49 másodperccel később a “sporik” segítségül hívták a videobírót, hogy kiderüljön, a korong áthaladt-e a gólvonalon. Nagy volt az öröm, amikor a játékvezető bejelentette, hogy a gól érvényes, egyszersmind – a szabályok szerint – a meccs is véget ért.

“Az első pillanatban tudtam, hogy gól volt, de nyilván nem állhattam le, mivel a bírók nem jeleztek, játszottam tovább. A lényeg, hogy kiderült az igazság és nyertünk, más nem számít” – mondta utóbb a szezonban hat gólnál járó Recchi, akinek köszönhetően a Boston utolsó négy találkozóján a harmadik győzelmét aratta, és jelenleg az ötödik helyen áll Keleti főcsoportban.

NHL, alapszakasz, 59. játéknap:
Montreal Canadiens-Ottawa Senators 4-1
Boston Bruins-Buffalo Sabres 3-2, h.u.
Florida Panthers-Colorado Avalanche 4-3, h.u.
Calgary Flames-Tampa Bay Lightning 4-2
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 2-3, szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik