Sport

NBA: hengerel a Dallas

A Dallas Mavericks szerdára virradóra zsinórban a 10. győzelmét aratta az NBA-ben.

Kiváló formában van a Dallas Mavericks, a Golden State Warriors legyőzésével zsinórban 10. győzelmét aratta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. Ezzel a texiasi csapaté a leghosszabb győzelmi sorozat jelenleg, miután keleten a Boston Celtics “csak” hét sikernél jár.

A Dirk Nowitzki 25, Jason Terry 20, Caron Butler pedig 19 ponttal járult hozzá a dallasiak újabb győzelméhez, ugyanakkor feltétlenül dicséret illeti a csapat két francia játékosát, a padról beszállva remek teljesítményt nyújtó Alexis Ajincát és Ian Mahinmit (képünkön).

Főleg utóbbit veregették hátba a csapattársai, miután 21 perc alatt 12 pontot és karriercsúcsot jelentő 10 lepattanót szorgoskodott össze, azaz dupla duplával zárt, ugyanakkor honfitársa hat lepattanójával szintén egyéni legjobbját érte el – az amerikai szakírók szerint ez az ő estéjük volt.

“Nagyszerű este volt ez mind a kettőnk számára. Keményen dolgozunk, és a sok munka most meghozta a gyümölcsét” – mondta a 24 esztendős Mahinmi, aki korábban a San Antonio Spursban is megfordult, három feledhető szezont húzott le a Mavericks texasi riválisánál.

NBA, alapszakasz, 43. játéknap:
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 105-100
Atlanta Hawks-New Jersey Nets 116-101
Charlotte Bobcats-Denver Nuggets 100-98
Philadelphia 76ers-Cleveland Cavaliers 117-97
Houston Rockets-Detroit Pistons 97-83
Portland Trail Blazers-Phoenix Suns 106-99
Los Angeles Lakers-Washington Wizards 115-108

Ajánlott videó

Olvasói sztorik