Sport

Eb: már az elején a lecsóba csap a Mátéfi-csapat

Szinte már az első, szlovénok elleni keddi mérkőzésen eldőlhet, hogy mire számíthat a magyar válogatott az Európa-bajnokságon.

A Görbicz Anita, Zácsik Szandra és Tóth Tímea kidőlésével meggyengült együttesnek elvileg egyetlen meccset kell nyernie csoportjában, hogy továbbjusson a középdöntőbe, ám a szlovénok után az ismét régi fényükben pompázó, vb-második franciák, valamint a vb-3., az utóbbi három kontinenstornán és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes, társrendező norvégok következnek.

Görbiczet Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Temes Bernadett igyekszik majd pótolni a kontinensviadalon.

Ábrahám Szilvia és Temes személyében lesznek olyan játékosok is, akik még nem voltak világversenyen (utóbbi Világkupán már játszott). Előbbivel kapcsolatban érdekesség, hogy Veszprémből utoljára az 1980-as évek közepén volt női válogatott játékos.

“Csak remélem, hogy jó lesz a csapat a sok hiányzó ellenére is. Amennyit tudtunk, gyakoroltunk, ám Görbicz az utolsó felkészülési meccsen dőlt ki a sorból, és most éppen őt kell pótolni az egyik legfontosabb poszton. Ha az első meccsünk sikerülne, akkor az lendületet adhat a folytatásra” – mondta a hétfői elutazás előtt Mátéfi Eszter.

A szövetség a legjobb nyolcba kerülést tűzte ki célul a csapatnak Görbicz Anita kiválását követően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik