Sport

NHL: Crosby újabb mesterhármasa

A Pittsburgh Penguins Sidney Crosby mesterhármasával nyert a vendég Atlanta Thrashers ellen.

Az olimpiai bajnok kanadai klasszis három góljával a Pittsburgh Penguins 3-0-ra győzte le a vendég Atlanta Thrasherst a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki, ezzel zsinórban a nyolcadik meccsét nyert meg, amely a leghosszabb győzelmi sorozata azóta, hogy 2007. december 23. és 2008. január 10. között szintén nyolc meccsen nem talált legyőzőre.

A liga pontlistáját 21 góllal és 23 assiszttal vezető Crosby egymást követő második hazai találkozóján szerzett három gólt, miután november 27-én, a Calgary Flames ellen is triplázott -, márpedig erre közel tíz éve senki sem volt képes az NHL-ben. Nem mellékesen: Crosby idestova hat éve tartó profi pályafutása során először szerzett klasszikus mesterhármast.

A Boston Bruins nagyon elpáholta a hullámvölgybe került Tampa Bay Lightningot, amely utolsó négy meccséből csak egyet tudott megnyerni, csütörtökön 8-1-re kapott ki. Nem kevesebb mint 11 gól született a New York-i rangadón, 6-5-re verte idegenben az Islanders csapatát, amely legutóbbi 16 mérkőzéséből 15-öt elveszített, zsinórban 14-szer kapott ki. Marian Gaborik volt az est hőse, miután három góllal és egy assziszztal járult hozzá a Rangers győzelméhez.

NHL, alapszakasz, 55. játéknap:
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 8-1
Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers 0-5
New Jersey Devils-Montreal Canadiens 1-5
New York Islanders-New York Rangers 5-6
Pittsburgh Penguins-Atlanta Thrashers 3-2
Ottawa Senators-San Jose Sharks 0-4
Dallas Stars-Washington Capitals 2-1
Los Angeles Kings-Florida Panthers 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik