Sport

LeBron James: kifütyülés és szezoncsúcs Clevelandben

A Cavalierstől a nyáron Miamiba igazoló amerikai klasszis győztes meccsen tért vissza korábbi sikerei színhelyére.

Mint ismert, LeBron James szerződése a nyáron lejárt a Cleveland Cavaliers együttesénél, a játékos pedig nagy csinnadratta közepette, a televízióban jelentette be, hogy csatlakozik Dwyane Wade-hez és Chris Boshoz a Miami Heatnél, hogy az NBA-történelem első, fiatal sztárokból verbuválódott hármasát alkossák.

Természetesen ezzel magára haragította a clevelandi drukkereket, volt mezégetés, videóüzenetekből álló szócsata, illetve a Cavs tulajdonosa (aki amúgy hatalmas ovációt kapott, csakúgy, mint az átigazolást élesen bíráló egykori kiválóság, jelenlegi szakkommentátor Charles Barkley is) egy nem túl jóindulatú levélben vázolta fel nézeteit a váltásról.

Magyar idő szerint péntek hajnalban eljött a nagy visszatérés ideje, a ligának ráadásul volt annyi sütnivalója, hogy a nagy várakozással kísért meccset erre az időpontra tette, így egy világ követte az eseményeket.

A Quicken Loans Arena drukkerei rendesen kitettek magukért, különböző James korábbi idézeteit kifigurázó feliratokat, a játékos nevét letakaró mezeket vetettek be, illetve kegyetlenül kifütyülték egykori kedvencüket. A válasz sem maradhatott el…

A Cavaliers a meccs elején még partiban volt a Heattel, azonban a végül 38 pontig (a most zajló bajnokságban a legjobb teljesítménye) és 8 asszisztig jutó LeBron James vezette floridai csapat a továbbiakban megállíthatatlanul játszott és végül 28 egységet vert ellenfelére, 118-90 lett a végeredmény.

Az együttes sorozatban harmadik sikerét aratta, a legjobbak között pedig természetesen ott volt a gárda motorja, Dwyane Wade is, aki majdnem tripla-duplával (22 pont, 9-9 lepattanó és assziszt) segítette James diadalmas visszatérését, de Jones öt triplája a padról is jól jött a Miaminak.

A játéknap másik meccsén a Phoenix Suns egy pontgazdag meccsen verte a nyugati rivális Golden State Warriorst, Nash kiosztott 16 gólpasszt (mellé 13 pontot is dobott a veterán irányító), Jason Richardson összegereblyézett 25 egységet, míg Frye a palánkok alól egy dupla-duplával távozott (10-10 pont és lepattanó). A túloldalon Monta Ellis 38 pontja nem ért győzelmet.

Eredmény:
Cleveland Cavaliers – Miami Heat 118-90 (23-31, 17-28, 25-36, 25-23)
Golden State Warriors – Phoenix Suns 101-107 (20-31, 29-21, 23-23, 29-32)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik