Sport

NHL: győzelem 14 év után

A Washington Capitals 1996. október 26. óta először tudott nyerni a St. Louis Blues otthonában.

Az NHL legutóbbi játéknapján megszakadt a Washington Capitals hosszúra nyúlt nyeretlenségi sorozata St. Louisban. A négy mérkőzés óta veretlen fővárosi csapat a mostani, 4-1-es diadalát megelőzően 1996. október 26-án nyert utoljára a Blues otthonában, azóta nyolc vereség volt a mérlege, igaz, tavaly csak a szétlövésben kapott ki. A két csapat szerdai találkozója sima volt, köszönhetően a 37 hazai lövést hárító Szemjon Varlamovnak, elől pedig Nicklas Bäckström jeleskedett leginkább, a svéd csatár ugyanis két gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett.

A Boston Bruins kapusa, Tim Thomas megbabonázta a Philadelphia Flyerst, 41 lövést – közte egy büntetőt is – hárítva szezonbeli ötödik shutoutját jegyezte. A 36 éves hálóőr a kapott gól nélküli meccsek mellett a kapott gólátlagra (1,46) és a védési hatékonyságra (95,5%) vonatkozó rangsort is vezeti a ligában. A Brunis 3-0-ás győzelmével visszavágott a Flyersnek az előző kiírás rájátszásában elszenvedett vereségéért. (A Boston 0-3-ről bukta el a keleti döntőt).

Mason Raymond pályafutása második mesterhármasával vette ki a részét a Vancouver Canucks Calgaryban aratott 7-2-es győzelméből. Érdekes, hogy korábban szintén a Flames otthonában sikerült tripláznia. A mostani három gólja mellé még egy gólpasszt is kiosztott.

NHL, alapszakasz, 54. játéknap:
Calgary Flames-Vancouver Canucks 2-7
Anaheim Ducks-Florida Panthers 5-3
Philadelphia Flyers-Boston Bruins 0-3
Minnesota Wild-Phoenix Coyotes 2-4
Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-4 , h. u.
St. Louis Blues-Washington Capitals 1-4
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-4, szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik