Sport

Nyert a TEVA-Vasas a Kotor ellen

A montenegrói Primorac Kotor egygólos vereséget szenvedett a férfi vízilabda Euroliga második csoportkörében, a Komjádi uszodában.

A Vasas amerikai légiósa, Jeff Powers szerzett vezetést, aztán Miho Boskovic ejtette át –a vetélytárs kapusát (2-0).

A második negyedben Kovács Róbert lövése talált utat a hálóba (3-0), de később fordult a kocka: az addig mindent védő Nagy Viktornak három alkalommal is maga mögé kellett nyúlnia, elherdálta előnyét a magyar bajnok (3-3).

A harmadik nyolc percben: a Vasas eladta a labdát, az egykori vasasos olimpiai bajnok center, Steinmetz Ádám élt is az alkalommal, megúszás végén helyezett a kapuba, ezzel átvette a vezetést a vendégalakulat (3-4). Steinmetz 5-4 után is egyenlíteni tudott.

A záró játékrészben az ifjú Fülöp Bence bámulatos csavarral juttatta célba a labdát, Boskovic pedig ragyogóan pattintott, máris 7-5 lett “ide”. Szépítettek a montenegróiak (7-6), ám végül ha nagy nehézségek árán is, de a Vasas megőrizte minimális előnyét, és megnyerte a meccset.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:

TEVA-Vasas-UNIQA –- Primorac Kotor (montenegrói) 7-6 (2-0, 1-3, 2-2, 2-1)

a magyar csapat góldobói: Kovács R., Boskovic 2-2, Powers, Vörös, Fülöp 1-1

Az A-csoport másik meccsén:

Jadran Herceg Novi (montenegrói) – Szeged-Beton VE 13-10

Az A-csoport állása két forduló után: 1. TEVA-Vasas-UNIQA 4 pont, 2. Primorac Kotor 3 (18-14), 3. Jadran Herceg Novi 3 (20-22), 4. Szeged-Beton VE 1 (19-22)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik