Sport

NHL: újra nyert a Nashville

A Nashville Predators a Phoenix Coyotes elleni sikerrel véget vetett a négymeccses nyeretlenségi sorozatának.

Négy elveszített találkozót követően nyert ismét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a Nashville Predators, miután két emberelőnyös (Shea Weber, Cal O’Reilly) és egy üres kapus góllal (Jordin Tootoo) két vállra fektette Phoenix Coyotes csapatát, amelynek legyőzéséhez a meccs emberének választott Pekka Rinne hibátlan teljesítménnyel, 33 védéssel járult hozzá.

A Nashville-ével ellentétben a kiváló formában lévő Atlanta Thrashers sorozata nem szakadt meg, a csapat zsinórban hatodik sikerét aratta a Colorado Avalanche legyőzésével – és ezért a hosszabbítás 2. percében eredményes Anthony Stewartnak lehet leginkább hálás.

Ugyancsak a hirtelen halálban dőlt el a Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning parti is, amelyet Simon Gagne döntött el, ezzel megszerezte első gólját a szezonban. Az eddig pont nélkül álló Lightning-csatár a találkozó folyamán egyébként egy gólpasszt is kiosztott.

A Detroit Red Wings svéd légiósa, Henrik Zetterberg gólból és asszisztból is kettőt-kettőt jegyzett, ezzel nagy szerepe volt a San Jose Sharks elpáholásában. A címvédő Chicago Blackhawks Patrick Kane (két gól, egy assziszt) vezetésével 7-5-re verte a St. Louis Bluest.

A Chicago és a St. Louis 12 gólos meccse:

NHL, alapszakasz, 53. játéknap:
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 3-5
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 3-4, h.u.
Nashville Predators-Phoenix Coyotes 3-0
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 7-5
Colorado Avalanche-Atlanta Thrashers 2-3, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik