Sport

Újra nyert a Miami Heat

A Miami Heat hazai környezetben a 30 pontos LeBron James vezetésével 105-94-re győzött a Washington Wizards ellen az NBA-ben.

Érdekes felvezetése volt hazai oldalról a mérkőzésnek: előbb az utóbbi öt meccsen négyszer is veszítő Miami játékosai tartottak csapatmegbeszélést kizárólag a kosarasok jelenlétével, mely után olyan információk szivárogtak ki az öltözőfolyosóról, hogy a húzóemberek elégedetelnek a gárda fiatal vezetőedzőjével, Erik Spoelstrával.

Ezután, még a találkozót megelőzően Lebron James és a szakember beszélték meg négyszemközt a támadásokat. A végeredmény? James 30 ponttal csapata legjobbja volt, de a 26 pontot, 8 lepattanót és 6 gólpasszt jegyző Dwyane Wade is sokat tett a térdét fájlaló 1/1-sét, John Wallt nélkülöző Washington Wizards magabiztos legyőzéséért.

A harmadik muskétás, Chris Bosh 20 egységet és 7 lepattanót tett a közösbe a végül 105-94-re megnyert meccsen.

A Dallas Mavericks továbbra sem akar leállni, az újra MVP-formában játszó Dirk Nowitzki vezette társaság már sorozatban hatodik sikerénél jár, a texasi bagázs ezúttal a magára találó Houston Rocketset verte. A sikerben ezúttal is kulcsszerepe volt Caron Butlernek, aki ismét a harmadik negyedben volt elemében.

Russel Westbrook utolsó felvonásban nyújtott pazar teljesítménye, illetve 11 gólpassza kellett ahhoz, hogy az Oklahoma City Thunder legyőzze a sokáig veretlenül álló New Orlens Hornetset. A törökországi világbajnokság legjobb játékosának választott Kevin Durant dobóformája ugyan hagy némi kívánnivalót maga után az utóbbi időben, de így is összeszorgoskodott 26 pontot.

A magasembereit nélkülözni kénytelen Milwaukee Bucks gyakorlatilag bucira lett verve a festékben a Utah Jazz által, melynek most nem volt szüksége emberfeletti feltámadásra a győzelem érdekében.

Eredmények:
Miami Heat-Washington Wizards 105-94
Oklahoma City Thunder-New Orleans Hornets 95-89
Dallas Mavericks-Houston Rockets 101-91
Utah Jazz-Milwaukee Bucks 109-88

Ajánlott videó

Olvasói sztorik