Sport

Parti András magyar hegyikerékpár-csapathoz igazolt

Jövőre újra magyar klub színeiben versenyez a legjobbnak tartott hazai hegyikerékpáros, a pekingi olimpia 23. helyezettje.

Az ötszörös olimpiai krossz- és négyszeres maraton magyar bajnok hegyibringás, az olimpiai krossz versenyszám világranglistájának 88. helyezettje a német SRM Stevenstől egy évre az EuroOne-Cube Pro MTB Teamhez, az egyetlen hazai profi egyesülethez igazolt.

Ezt Gulyás Kovács Gergely, a klub főtámogatója, az EuroOne Számítástechnikai Zrt. vezérigazgató-helyettese jelentette be a keddi, budapesti sajtótájékoztatón.

“Egyrészt az a tervünk, hogy két versenyzőnk kijusson a londoni olimpiára, másrészt szeretnénk a fiatalok figyelmét is felhívni az egyik legegészségesebb mozgásformára, a kerékpározásra” – fogalmazta meg a megállapodás üzenetét a cégvezető.

“Óriási lehetőségnek érzem, hogy magyar profi csapat tagjaként küzdhetek a londoni olimpiai kvóta megszerzéséért – mondta a 28 éves Parti, aki elárulta, a többi közt azért tért haza, mert az elmúlt két évben sokat kellett ingáznia Németország és hazánk között. – Rengeteget utaztam, gyakran egyedül, előfordult, hogy ezer kilométer levezetése után álltam rajthoz a Bundesliga-versenyeken” – világít rá döntése egyik okára a bicajos, aki a pekingi olimpia 23. helyezettje.

Új csapata egyébként a 42. helyen áll a klubvilágranglistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik