Sport

NHL: hét sikernél tart a Pittsburgh

A Pittsburgh Penguins hetedik győzelmét aratta egyhuzamban az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A Pittsburgh Penguins a New York Rangers vendégeként szerezte meg sorozatban hetedik győzelmét. A “pingvinek” kiváló formájában vannak, hiszen utóbbi négy meccsükön mindössze három gólt kaptak, viszont ők 10-szer “köszöntek” be. A Rangers ellen három góllal rukkoltak ki. Sidney Crosby, a Penguins olimpiai bajnok klasszisa, csapatkapitánya egy gólpaszt jegyzett.

A Calgary Flames és az Anaheim Ducks lenullázta ellenfelét, a Minnesota Wild és a Los Angeles Kings csapatátt. Miikka Kiprusoff, a Calgary kapusa 32 védéssel szezonbeli harmadik, karrierje 37. shutoutját jegyezte, míg anaheimi kollégája, a 27 védést hárító Jonas Hillernek a mostani évadban ez volt az első olyan mérkőzése, amelyen nem kapott gólt – pályafutása során pedig a hetedik.

A kanadai rangadón az egyaránt gólt és gólpasszt jegyző Andrew Cogliano és Gilbert Brule az Edmonton Oilersnek 4-1-re nyert Ottawában, és ugyanilyen arányban diadalmaskodott a Carolina Hurricanes vendégeként a Dallas Stars, amelyben James Neal kétszer is eredményes volt.

NHL, alapszakasz, 51. játéknap:
Calgary Flames-Minnesota Wild 3-0
Ottawa Senators-Edmonton Oilers 1-4
Carolina Hurricanes-Dallas Stars 1-4
Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 2-0
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik