Sport

Hét magyar továbbjutó Eindhovenben

Továbbra is jól szerepelnek a magyar úszók a rövidpályás Európa-bajnokságon, Hollandiában.

A 800 méter gyorson már egy ezüstérmet szerző Kapás Boglárka 400 méteren a második legjobb eredménnyel rukkolt elő, de ott lesz a döntőben Mutina Ágnes is, aki a negyedik legjobb eredményt érte el.

A 100 méteres női pillangóúszásban a 2008-as Eb-harmadik Dara Eszter a negyedik, a friss Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna az ötödik idővel lépett tovább a legjobb 16 közé.

Bernek Péter a 12. helyen jutott a 100 méteres hátúszás középdöntőjébe.

A 200 méteres férfi pillangó előfutamaiban négy magyar próbált szerencsét, a kvartettből az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence és az Eindhovenben 400 m vegyesen Európa-bajnok Verrasztó Dávid folytathatja a szombati döntőben, Pulai Bence és Szána zsombor kiesett, mint ahogyan Hős Péter is 100 méteres vegyesben.

Az 1500 méteres gyors délelőtti, úgynevezett lassú futamában Zámbó Balázs negyedikként ért célba, végső helyezését a délutáni gyors futam eredményei határozzák majd meg. –

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.