Sport

Verrasztó Dávid Európa-bajnok 400 méter vegyesen

Cseh László távollétében is magyar főszereplője volt a rövidpályás Eb vegyes számának. Újabb magyar elsőség.

A magyar küldöttségben nincs ott Cseh László az eindhoveni kontinensviadalon. Ő a szám világklasszisa, és egyértelmű esélyese lett volna, de csak a világbajnokságon vesz részt decemberben Gyurta Dánielhez és Hosszú Katinkához hasonlóan.

De nem kellett csalódnunk, hisze egy másik ász is ott volt a pakliban. Verrasztó Dávid végül 4.03.06-tal megnyerte a versenyszámot, ezzel felnőtt karrierje legnagyobb sikerét érte el. A döntő elején még a német Lebherz vezetett, Verrasztó mögött Turrini haladt olasz színekben.

A magyar fiú a döntő második felében beleerősítette, és mindent elsöprő lendülettel vette át a vezetést 200 méternél, és aztán meg sem állt a győzelemig. Végül Lebherz lett a második, Turrini a harmadik.

Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna után megvan a magar küldöttség harmadik aranyérme.

Ami a többi számot illeti: Dara Eszter nem jutott tovább az 50 méteres pillangóúszás középfutamaiból, Takács Krisztián pedig a 100 méteres gyorsúszásban végzett így, mindketten 11. lettek összesítésben.

A 100 méteres vegyesúszásban viszont Verrasztó Evelyn a legjobb idővel lett döntős (59.88), Jakabos Zsuzsanna követte Darát és Takácsot: a 11. helyen kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik