Sport

Nyárig Bohus Bea a Békéscsabai Előre edzője

A korábbi cáfolatok ellenére a kézilabda-Európa-bajnokság után - júniusig - nem tér vissza Mátéfi Eszter a csabai kispadra.

Az egyesület pénteki közleménye szerint Mátéfi Eszter – aki egyben az Eb-re készülő női válogatott szövetségi kapitánya – szerződésének további szüneteltetése mellett az elnökség a bajnokság végéig Bohus Beát nevezte ki a csapat vezetőedzőjének.

Bohus munkáját a szezon végéig mindenben segíti Szabó Károly, az egyesület elnöke és szakmai vezetője. A klubvezetés más szakemberrel nem is tárgyalt.

Bohus Bea a klub saját nevelésű játékosaként a Békéscsaba csapatában kezdte pályafutását, majd 1997-től 2005 nyaráig a Dunaferr együttesében szerepelt. 2007 nyarán vette át a helyi ifjúsági csapat szakmai munkájának irányítását, és Mátéfi Eszter másodedzője volt.

Korábban 69 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, többszörös magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, emellett Bajnokok Ligáját és EHF Kupát is nyert a Dunaújvárossal. Világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik.

Mint ismert, Mátéfi Eszter a válogatott előtt álló feladatok miatt távozott Békéscsabáról. A lila-fehérek többször megbotlottak az elmúlt időszakban, kiestek az EHF Kupábaól, kikaptak a Siófoktól és a Dunaferrtől, jelenleg csak a középmezőny tagjai az élvonalban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik