Sport

Meglepetés: Kozmann György újra versenyezni fog

A jövő évi szegedi világbajnokság mellett a londoni olimpián is rajthoz állna a klasszis versenyző.

Kozmann György a tragikus körülmények között elhunyt Kolonics György állandó partnere volt a kenu kettesek mezőnyében. A pekingi olimpiai előtt történt tragédia után emberfeletti teljesítmény mellett Kiss Tamással bronzérmet szereztek 1000 méteren az ötkarikás játékokon.

Kozmann ezt követően könyvet írt elhunyt sporttársáról, a versenyzést azonban később abbahagyta, igaz, maratoni futóversenyeken és sárkányhajó viadalokon indult. Az októberi választásokon Paks polgármesteri címéért szállt versenybe. Most visszatér a vízre – olvasható a szenzációs bejelentés a kajakkenusport.hu oldalon.

A kétszeres olimpiai bronzérmes elmondta, már nyár óta foglakoztatja a gondolat, mert hiányzik a kihívás az életéből, ezt pedig csak az élsport tudja megadni számára. Kozmann hozzátette, két vállalkozást is felépített az elmúlt időszakban, így az aktív sport befejezése után van mire támaszkodnia. Mellette áll korábbi edzője, Ludasi Róbert is.

A kenus klasszis három és fél hete edz Csepelen, ott is folytatja majd, de paksi színekben. Kozmann György azt is elmondta, a kettes 1000 méteres indulást favorizálja, és egyelőre pekingi “beugró” társával, Kiss Tamással tervezik együtt a felkészülést.

AJÁNLOTT LINK:

Kozmann György visszatért (kajakkenusport.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik