Sport

Káosz a salgótarjáni kosárcsapatnál

Mégsem Földi Sándor a nógrádiak új edzője. Legalábbis egyelőre nem. Az amerikai Hughes szerződését felfüggesztették.

A tavalyi évben az NB 1-be felkerülő salgótarjániakra rájár a rúd. A szezont a szlovák Kovacik szakmai irányításával kezdték volna el, de a tréner távozott a felkészülési időszak közepén. A kispadra végül az exkörmendi Szájer József került.

A csapat anyagi problémákkal küzdött, talán még most is küzd, ennek jeleként játékosok jöttek-mentek, majd a névadó szponzor feltűnése mellett a város is megvonta a csapattól a támogatást.

A Konacranes-Salgótarján aztán elkedzte a szezont, de eddig még egyetlen meccset sem nyert, és másfél hete ezt meg is elégelte a vezetés, menesztették Szájer Józsefet a kispadról. A klub irányítói már a bajnokság előtt Földi Sándort, a csődbe ment Dombóvár legutóbbi edzőjét (aki korábban számos csapatnál ért el sikereket) szerették volna megnyerni maguknak, de ő a ceglédi másodosztályú csapathoz már elígérkezett. Aztán a hét elején mégis arról szóltak a hírek, hogy ő ül le a kispadra.

Ezt most az érintettek megcáfolták a BB1.hu kosaras portálnak. Földi Sándor elmondta, a két amerikai játékos távozásával nem látta esélyét annak, hogy tisztességes eredményt érjen el a csapattal, így nem vállalta a feladatot. Az amerikai Jarvis Sopronba igazolt (az amerikai Brooks sérülése után), Hughes pedig lánya balesete miatt szerződése felfüggesztését kérte (igaz, a családi problémák rendezése után visszatér majd Salgótarjánba).

Dániel Tamás (aki a legutóbbi meccsen a kispadon ült Szájer helyett) a BB1.hu-nak elmondta, tovább egyeztetnek Földi Sándorral a folytatás lehetőségéről. A tarjániak egyébként pénteken a Szegedet fogadják.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hughes zokogva kérte, hogy engedjék el (BB1.hu)
Mégsem Földi a tarjániak edzője (BB1.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik