Sport

Jön az új sporttörvény és a mindennapi testnevelésóra

Czene Attila államtitkár szerint legfeljebb június elejéig csúszhat a jogszabály megalkotásának határideje.

Az államtitkár a Budapesten rendezett XI. Nemzetközi Sportszakmai Konferencián beszélt arról, hogy májusig várhatóan elkészül az új sporttörvény tervezete. Kiemelte, Magyarországnak jelentős szerepe lesz abban, hogy a jövő év első félévében sorra kerülő európai uniós elnöksége alkalmával előmozdítsa az EU-ban elfogadás előtt álló, sporttal kapcsolatos törvényeket.

“Májusig át kell gondolnunk a köztestületek, a Nemzeti Sportszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság szerepét és működését, meg kell teremtenünk egy szigorú sportfinanszírozási rendszert, és fontos a szabadidősport előtérbe helyezése” –- fogalmazott Czene.

A sportvezető kiemelte, azt szeretné, ha a versenysport és a szabadidősport támogatási aránya az eddigi 70-30-ról 50-50 százalékosra alakulna át, szerinte az államnak inkább a tömegsportban van nagyobb feladata.

A kabinet bevezetné a mindennapos testnevelést 2011-től. Az államtitkár hozzátette, 30-35 sportszövetség lesz kiemelt, a mennyiség helyett a minőségre szeretnék helyezni a hangsúlyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik