Sport

Balzsay címmeccsre készül

Két felhozó meccsen aratott sima győzelme után jövő tavasszal valószínűleg Európa-bajnoki címért léphet ringbe ifj. Balzsay Károly.

“Az Universum már szervezi az Eb-meccset, sőt már akár január közepén bokszolhattam volna a címért, ám az még túl korai lenne, szükségem van a meccsek után egy kis pihenőre, aztán egy komoly felkészülésre” – mondta a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az itt tanuló 31 éves bokszoló (23 győzelem, 2 vereség).

A múlt pénteken a szerb Misa Nikolic kiütésével 23. profi mérkőzését megnyerő Balzsay közölte, hogy a tavaly elszenvedett két veresége után néhány hetet gondolkodott csak a jövőjéről, s miután túltette magát a kudarcokon, úgy döntött, visszatér a ringbe.

Az elhatározás után klubjával, az Universummal egyeztetett, s elmondása szerint a nehéz helyzetben lévő német istálló azóta is mindenben tartja magát megállapodásukho majd hozzátette, lehetséges, hogy finn ellenfele lesz.

Balzsay, illetve a klub tervei szerint a sikeres Eb-címmeccs után már jövő ősszel sor kerülhet egy világbajnoki címmeccsre, ahol a magyar ökölvívó visszaszerezheti tavaly augusztusban Budapesten elbukott övét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik