Sport

Nagyon nehezen nyert a Sopron a Gospic ellen

Izzadtságszagú győzelmet aratott a soproni női kosárlabdacsapat az Euroliga szerdai játéknapján.

Szépen kezdte a mérkőzést az MKB-Euroleasing Sopron csapata az Euroliga 5. fordulójában. A Sopron eddig két győzelmet aratott, és két alkalommal vesztesen hagyta el a pályát. Győzött idegenben a Gdynia ellen és hazai pályán a Rivas Ecopolisszal szemben, de kikapott a Jekatyeringburg és a Fenerbahce otthonában.

Az első negyedben jobban játszott a Sopron, de rengeteg hibával játszott mindkét együttes. A sok szabálytalanság miatt több mint 23 percig tartott az első “10 perc”.

7-0-val indult a második negyed, de a mieink visszaestek, és nagyon pontatlanná váltak. Vérszemet kapott az eddig nyeretlen horvát csapat és a félidőre feljött három pontra, 43-40-re. Mandir volt a legeredményesebb eddig a szakaszig, 14 pontot dobott, a Sopronnál Holt jutott el 10 egységig.

A második negyed rémálomszerű volt, mert másfél perc után a Gospic átvette a vezetést. Két–három ponttal folyamatosan vezettek a vendégek, de Fűrész Dia jó játékával legalább egyenlő állásból következhetett a záró rész (53-53).

4-0-val indul a negyedik negyed, a közönségnek is megjött a hangja. Pokoli nehéz meccs lett a vége, tapadt a Gospic, Angel McCaughtry, a mieink világbajnok amerikaija sem volt elemében, egy alkalommal meg is rúgta ellenfelét – csúnya jelenet volt.

Aztán mégis igazolta, hogy klasszis játékos. Az utolsó 5 percben fontos labdákat szerzett, és pontokat dobott. 1 perc 20 másodperccel a vége előtt 74-68 volt az állás, ekkor már látni lehetett, hogy meglesz a papírforma győzelem. Ezzel együtt nehéz szülés volt…

Eredmény, női kosárlabda Euroliga, 5. forduló:

MKB-Euroleasing Sopron – Gospic (horvát) 82-68 (25-20; 18-20; 11-13; 29-15)

A másik mérkőzésen: Jekatyeringburg – Fenerbahce 67-73 (győzött tehát Rátgéber László együttese).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik