Sport

Hazai győzelmek az NBA-ben

A vendégcsapatoknak nem termett babér az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján.

A szerda virradóra lejátszott hat meccsen kivétel nélkül hazai győzelem született a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA), ugyanakkor a Washington Wizards és a New Jersey Nets csak hosszabbításban tudta két vállra fektetni a Philadelphia 76ers, illetve a Atlanta Hawks csapatait.

A New York Knicks ugyan alapidőben, de szoros meccsen intézte el Charlotte Bobcatst, ezzel zsinórban negyedik győzelmét aratta. A címvédő Los Angeles Lakers viszont már ötnél jár, ami a sorozatban megnyert meccseket illeti, ezúttal a chicagói “bikákat” szelídítette meg.

Lamar Odom és a csere Shannon Brown 21 ponttal vette ki a részét az újabb sikerből, utóbbi – aki öt triplát dobott – ezzel szezoncsúcsot ért el. A Lakers legnagyobb sztárja, Kobe Bryant 20 pontot jegyzett, míg Paul Gasol ezúttal is dupla-duplával, 12 ponttal és 11 lepattanóval zárt.

A játéknap legjobbja Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német légiósa volt, miután 12 lepattanója mellett 42 pontot szórt a Detroit Pistons ellen 88-84-re megnyert találkozón.

NBA, alapszakasz, 29. játéknap:
Indiana Pacers-Clevelend Cavaliers 100-89
Washington Wizards-Philadelphia 76ers 116-114, h.u.
New Jersey Nets-Atlanta Hawks 107-101, h. u.
New York Knicks-Charlotte Bobcats 110-107
Dallas Mavericks-Detroit Pistons 88-84
Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 98-91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik