Sport

NHL: ördögi volt a New Jersey

Az eddig gyengélkedő New Jersey Devils kiütötte a listavezető Washington Capitalst az NHL hétfői játéknapján.

A New Jersey a ligaelső Washington ellen zárta le hárommeccses nyeretlenségi sorozatát – és az “ördögök” nem csupán legyőzték, meg is alázták a többre taksált fővárosi csapatot.

A Martin Brodeurt helyettesítő Johan Hedberg kapus 30 védéssel pályafutása 15. shutoutjával járult hozzá a bravúros, 5-0-ás sikerhez, amelyből Jason Arnot két góllal, az újonc Mattias Tedenby Patrik Eliashoz hasonlóan pedig egy-egy góllal és assziszttal vette ki a részét.

“Jól alakultak a dolgok számunkra ezen az estén, a lélektanilag oly fontos első gól után egészen kiválóan játszottunk. A jelenlegi helyzetünkben nagyon nagy szükség volt egy ilyen győzelemre…” – nyilatkozta Hedberg, aki keddre virraóra 300. mérkőzését játszotta az NHL-ben.

Alekszej Kovaljov, az Ottawa Senators orosz hokisa a Los Angeles Kings elleni győztes meccsen megszerezte ezredik pontját jegyezte a tengerentúli profiligában. Ő a 76. olyan játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet, ugyanakkor a honfitsársai közül csak Szergej Fjodorov és Alekszandr Mogilnijnak jött össze ez a bravúr. A Tampa Bay Lightning kiválósága, Steven Stamkos még messze van ettől, viszont kiváló formában van, a Boston Bruins ellen megszerezte idei 20. gólját, és továbbra is vezeti a pont- és góllistát az NHL-ben.

NHL, alapszakasz, 45. játéknap:
New Jersey Devils-Washington Capitals 5-0
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-1
New York Rangers-Calgary Flames 2-1
Toronto Maple Leafs-Dallas Stars 4-1
Ottawa Senators-Los Angeles Kings 3-2
Florida Panthers-Pittsburgh Penguins 2-3
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 3-2
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik