Sport

Michelisz Norbert világbajnoki futamot nyert

Kettős siker Makaón: a magyar túraautós lett a legjobb újonc a sorozatban, ráadásul a második futamon győzni tudott.

A Túraautó Világbajnokság (WTCC) szezonzáró, makaói versenye igazán jól sikerült Michelisz Norbert számára. A két futamon bizonyította, maximálisan helye van a sorozatban.

Az első, 9 körös verseny egy baleset és a biztonsági autó bemenetele miatt 11 körössé vált, ahol Fredy Barth kiesésével már az 5. körben eldőlt, hogy a sorozat legjobb újonca, így a Rookie Challenge bajnoka a magyar fiú lett. Michelisz végül 5. lett az első futamon, amely a biztonsági autó felvezetésével zárult.

A szezonzáró második futamon a magyar pilóta rögtön a rajt után magához ragadta a vezetést, de egy baleset után megállították a körözést. Az újraindítás után sem tudták kizökkenteni a 26 éves magyar versenyzőt, aki 25 pontot szerzett győzelmével.

Először nyert magyar pilóta – mellesleg a pálya történetében első SEAT-osként – ilyen rangos sorozatban. Michelisz 104 pontjával az összetett kilencedik helyén végzett.

A világbajnoki címet Yvan Muller szerezte meg, a második a tavalyi bajnok Gabriele Tarquini, a harmadik Robert Huff lett. (A bajnoki cím idén a bíróságon dőlt el, hiszen a Chevrolet fellebbezését jóváhagyva törölték Farfus és Priaulx okayamai eredményeit, így Yvan Muller behozhatatlan előnyre tett szert.)

Michelisz Norbert első WTCC-s évadjában Brno és Valencia kivételével minden versenyhétvégén pontszerző volt, makaói győzelme mellett Japánban is dobogós volt, ott a harmadik helyet szerezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik