Sport

Erdei simán győzött, de még nem elégedett önmagával

Szinte pontosan egy évvel legutóbbi mérkőzése után a magyar bokszoló pontozásos győzelmet aratott a kenyai Onyango ellen Atlantic Cityben.

A nyolcmenetes összecsapást az első pillanattól uralta a korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok, veretlen magyar öklöző, aki egyhangú pontozással (79-73, 80-72, 80-72) nyerte a kellemetlen stílusú rivális elleni meccset.

“Noha nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert sok akciómra ráhúzhattam volna még, azt hiszem, jó bemutatkozás volt – nyilatkozta a Sport TV-nek a találkozó után minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója. – Az az igazság, hogy megéreztem, régen nem volt meccshangulatban részem, és izgultam is egy kicsit az amerikai szereplés miatt.

A csarnokban a meccs alatt szenzációs hangulat volt, nagyon jó volt magyarként ringbe lépni, a szurkolók szinte szétszedtek. Nagyon hálás vagyok. Most hazautazom, megölelem a családomat, és még jól átrágom magamban ezt a mérkőzést. Aztán a következő találkozóra már itt fogok készülni New Jerseyben” – mondta Erdei Zsolt.

Erdei első amerikai találkozója – 1. rész:

Erdei első amerikai találkozója – 2. rész:

A 36 éves Erdei legutóbb tavaly novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni ellen mérkőzött, s lett akkori sikerével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka, míg azt megelőzően közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka.

Az Onyango elleni siker Erdei 32. győzelme volt a profik között, s az első azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik