Sport

Kitömték a bajnokot

A szezonban a vártnál gyengébben teljesítő Chicago Blackhawks a Calgary vendégeként kapott egy hetest az NHL-ben.

Pedig az összecsapás szépen indult a regnáló bajnoknak, Skille bő hat perc után szerezte meg a vezetést a Chicagónak, azonban a kanadaiak még az első harmadban fordítani tudtak, majd a továbbiakban a triplázó Jarome Iginla vezetésével magabiztosan nyerni tudtak.

A Chicago csak a 11. nyugaton, de a Calgary Flames is az alsóbb régióban szerénykedik, jelenleg a 14., csak az Edmonton rosszabb nála a konferenciában.

A Minnesota Wild john Madden hosszabbítás utolsó percében szerzett góljával vetett véget a Detroit Red Wings négymeccses sikerszériájának, a siker egyik fő letéteményese a 41 löketet hárító José Theodore volt.

A Carolina Hurricanes-ben játszó Sutter már az első minutumban betalált Marc-André Felury kapujába, a Pittsburgh Penguins azonban egyenlített sőt, a folytatásban háromszor is megszerezte a vezetést, mégis a rávezetések döntöttek: Sidney Crosby pályafutása 14. győzelmet érő büntetőjét lőtte be.

A listavezető Washington Capitalsnak is megszakadt egy sorozata, a fővárosiak ezúttal nem tudtak betalálni az ötöt vágó Atlanta Thrashersnek, márpedig megszerezhették volna 15. győzelmüket, amely a klub történetének legjobb mutatója lett volna 20 meccs után. Ondrej Pavelec pályafutása harmadik kapott gól nélküli mérkőzését tudhatja magáénak.

A remekül rajtoló Los Angeles Kings sorozatban harmadik zakójánál tart, ezúttal a Buffalos Sabres bizonyult jobbnak a Királyoknál.

Eredmények:
St. Louis Blues-Ottawa Senators 5-2
Edmonton Oilers-Phoenix Coyotes 3-4 – szétlövéssel
Buffalo Sabres-Los Angeles Kings 4-2
Detroit Red Wings-Minnesota Wild 3-4 – hosszabbítás után
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 7-2
Colorado Avalanche-New York Rangers 5-1
Atlanta Thrashers-Washington Capitals 5-0
Anaheim Ducks-Columbus Blue Jackets 3-4
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 5-4 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik