Sport

Erdei Zsolt a nehezebb

A pénteki mérlegelésen kiderült, hogy Erdei Zsolt fél kilóval nehezebb a kenyai Samson Onyangónál, akivel vasárnap hajnalban csap össze Atlantic Cityben.

A menedzsment tájékoztatása szerint a 36 éves bokszoló pénteken 17:30 órakor, a helyi Caesars Hotel aulájában vett részt a hivatalos mérlegelésen. Már egy órával előtte hatalmas felhajtás volt a szállodában, mivel az eseményre nemcsak a média, hanem hatalmas nézősereg is kíváncsi volt. A mérlegre először a gála főmérkőzésének sztárjai, Sergio Martinez és Paul Williams álltak, akik 12 menetes középsúlyú világbajnoki meccsen vívnak meg egymással. Őket követte a “The Firebird” (Tűzmadár) névre hallgató Erdei, aki a 8 menetes félnehézsúlyú mérkőzésre 174,8 fontot nyomva, azaz 79,3 kilogrammal léphet majd a szorítóba. Onyango 173,8 fonttal mérlegelt, amely átszámítva 78,8 kg.

“Nagyon régen kellett utoljára tartanom a súlyomat, és fogyasztanom, hiszen legutóbb cirkálósúlyban léptem a szorítóba – nyilatkozta Erdei Zsolt. – Szerencsére most sem volt gond, jól sikerült a felkészülésem, és a súlyom is a helyén volt. Jó formában érzem magam, és remélem, sikerül kihoznom magamból a legjobbat. Már két alkalommal bokszoltam Amerikában, és mindkétszer vastapsot kaptam, így szerintem tetszik majd most is a közönségnek, amit látni fog. Agilisabban fogok bokszolni, ennyi. Van még bennem bizonyítási vágy, érzem magamban az erőt és a szunnyadó lehetőségeket, amelyek remélhetőleg a felszínre törnek. Várom már a szombatot, hogy egy év után újra szorítóba léphessek.”

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét tavaly őszig közel hat éven át birtokló, majd a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú koronáját is megszerző, veretlen “Madár” (31 győzelem, 17 KO) magyar idő szerint vasárnap 3:55 órakor küzd meg afrikai ellenfelével Atlantic Cityben, a Boardwalk Hall-ban. A Sport2 televízió élőben közvetíti a találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik