Sport

Lesz-e magyar bicajos az olimpián?

A 2012-es londoni olimpiai kvótaszerzés miatt aggódik Stubán Ferenc, a magyar országúti kerékpáros-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető, aki egyben az első magyar kontinentális csapat, a Betonexpressz vezetője is, csütörtöki közleményében kitért rá, hogy a klub jövője bizonytalan, márpedig éppen a 2011-es versenyeken lehet az ötkarikás szerepléshez szükséges ranglistapontokat megszerezni.

“Több potenciális támogatóval vagyok tárgyalásban, mellettük a Magyar Olimpiai Bizottság segítségére is számítok” – jegyezte meg.

A magyar szövetség számára október 31-ig kellett jelezni a kontinentális csapat 2011-es üzemeltetésének szándékát. November 25-ig át kell utalni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) számlájára a regisztrációs díjat, 2700 eurót, majd december 10-ig a komplett regisztrációs dokumentációt a kötelező, minimum 20 ezer euróról szóló bankgaranciával együtt postai úton el kell juttatni az UCI-nak.

Azért fontos, hogy egy klub kontinentális besorolást kapjon, mert akkor rangosabb, és így több ranglistapontot osztó viadalokon indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik