Sport

Hazánk fedett Európa-bajnokságot rendezne

Budapest megpályázza a 2015-ös fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság rendezését, amelyért Prágával, Belgráddal és Isztambullal fut majd versenyt.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, olyan rendezvényszervezési programot fogadtak el, amelynek célja, hogy minimum kétévente kerüljön sor Magyarország a sportág egy-egy meghatározó nemzetközi eseményére.

“Tavaly az európai szövetség naptáregyeztető értekezlete volt az első ilyen esemény, amelyet idén követett a csapat Európa-bajnokság, két hete pedig elnyertük a 2012-es mezeifutó-Eb rendezését – nyilatkozott Gyulai Miklós. – Az évtized végére készen kell állnunk egy, leginkább korosztályos, tehát junior vb vagy ifjúsági vb lebonyolítására, de akár a felnőtt Eb is szóba jöhet, a távlati cél pedig természetesen az, hogy Magyarország egyszer atlétikai világbajnokságnak adjon otthont.”

A MASZ-elnök hozzátette, a jelenlegi kormány partner olyan programok támogatásában, amelyek egyrészt javítanak az adott sportág lehetőségein, másrészt az ország számára is kifizetődőek.

A 2015-ös fedett Eb-re a jelentkezési határidő 2011. február 28., majd jövő év novemberében kerül sor a prezentációkra, amelyet követően az európai szövetségi kihirdeti a győztest. Gyulai Miklós szerint Budapest legnagyobb ellenfele Prága lehet. A másik két rivális közül a török város Amszterdam, Split és Bydgoszcz társaságában pályázik a 2016-os szabadtéri Eb-re is.

Ajánlott videó