Sport

NHL: befalazták a montreali kaput

Carey Price, a Montreal Canadiens kapusa főszerepet vállalt csapata zsinórban negyedik győzelméből.

Carey Price 41 védéssel főszerepet vállalt a Philadelphia Flyers 3-0-ás legyőzéséből. A Montreal elsősorban a szezonbeli harmadik shutoutját jegyző kapusának, illetve a góllal és gólpasszal előrukkoló Brian Giontának köszönhetően zsinórban harmadik győzelmét aratta a tengerentúli profi jégkorongligában, egyúttal pontot tett a Flyers hárommeccses nyerőszériájának végére.

A Toronto Maple Leafs sorozata is megszakadt, a kanadai csapat nyolc egymáskövető vereség után örülhetett ismét győzelemnek, miután 3-0-ról és 4-1-ról felállva 5-4-re verte Nashville Predatorst. A torontóiak öröme ugyanakkor nem lehetett teljes, miután az első számú kapust, Jean-Sebastien Giguere-t ágyéksérülés miatt le kellett cserélni a harmadik harmad legelején.

A Dallas Stars-Anaheim Ducks mérkőzésen – amelyen a profiliga történetében először működött közre európai játékvezető – a hazaiak Brad Richards videózás után megadott, pályafutása 200. góljával csikarták ki a győzelmet, egyúttal lezárták hárommeccses vesszőfutásukat.

NHL, alapszakasz, 38. játéknap:
Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 5-4
Montreal Canadiens-Philadelphia Flyers 3-0
Dallas Stars-Anaheim Ducks 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik