Sport

Vickkel szárnyalt a Philadelphia

Michael Vick, a Philadelphia Eagles irányítója hat touch downban vállalt főszerepet a Washington Redskins elleni mérkőzésen.

A profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) hétfő esti mérkőzésén a Philadelphia Eagles valósággal lemosta a pályáról a Washington Redskins csapatát, amely egykori irányítójával, Donovan McNabb-bel a soraiban a második negyed elejére már 35 pontos hátrányba került.

Philadelphiában most már aligha bánják, hogy McNabb odébb állt, hiszen a helyébe lépő Michael Vick pályafutása egyik legemlékezetesebb alakításával rukkolt elő a fővárosban.

Vick négy tuoch down átadása mellett két alkalommal maga futott a labdával a célterületen belülre, és nagyon vigyázott a labdára, egyszer sem adta el. McNabb ugyanakkor háromszor is az ellenfélhez passzolt, igaz, két touch downt eredményező átadást maga is kiosztott.

Több csúcs is megdőlt hétfő este: az első negyed utáni 28-0-ás vendégvezetés rekord az NFL-ben. A Eagles két klubcsúcsot is megdöntött, mégpedig az egy félidő alatt elért pontok (45), valamint a csapat által összehozott yardok (529) tekintetében, míg Vick az első olyan irányító lett a liga történetében, aki legalább 300 yardot passzolt (333) és ötvenet (80) futott is.

A szezonban rendkívül szélsőségesen teljesítő Washington Redskins sorozatban másodszor kapott ki, a mérlege jelenleg 4-5. A Philadelphia Eagles jobban muzsikál, három vereség mellett hat győzelmet számol – legutóbbi két mérkőzésen győztesen vonult le a pályáról.

NFL, hétfő esti rangadó (Monday Night Football):
Washington Redskins-Philadelphia Eagles 28-59

Ajánlott videó

Olvasói sztorik