Sport

Mindent védett a Boston kapusa

A Boston Bruins kapott gól nélkül győzte le a New Jersey Devilst, ezzel véget vetett kétmeccses vesszőfutásának az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A Boston Bruins két elveszített mérkőzés után nyert ismét a tengerentúli profiligában, Tim Thomas kapus “főszereplésével” 3-0-ra verte a vendég New Jersey Devilst. Thomas 28 lövést hatástalanítva szezonbeli negyedik shutoutját érte el, ezzel pedig vezeti a vonatkozó rangsort, s karrierje során ez volt a 21. olyan mérkőzése, amikor az ellenfelet képtelen volt túljárni az eszén.

A hétfői játéknapon Buffalo Sabres és a New York Rangers is a hosszabbításban csikarta ki a győzelmet a Vancouver Canucks, illetve Pittsburgh Penguins ellen. Utóbbi ugyan a harmadik harmad hajrájában fordított, mégsem tudta megakadályozni a Rangers sorozatban harmadik győzelmét. Marc Staal bő másfél perccel a vége előtt emberhátrányban mentette döntetlenre a partit, amelyet az addig egy gólpasszt kiosztó Ryan Callahan döntött el a hirtelen halálban.

A Philadelphia Flyers a három ponttal (két gól, egy gólpassz) záró Mike Richards vezetésével felettébb magabiztosan, 5-1-re verte az Ottawa Senatorst, míg a Colorado Avalanche és a San Jose Sharks egyaránt 6-3-mal intézte el soros ellenfelét, a St. Louis Bluest, illetve a Los Angeles Kings csapatát. Ezzel megszakadt a “királyok” hatmeccses győzelmi sorozata.

NHL, alapszakasz, 38. játéknap:
Boston Bruins-New Jersey Devils 3-0
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 6-3
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 6-3
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 5-1
Buffalo Sabres-Vancouver Canucks 4-3, h.u.
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 2-3, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik