Sport

Megvertük a franciákat a Telenor Kupán

A magyar jégkorong-válogatott öt emberelőnyös góllal 5-2-re nyert a világ élvonalához tartozó csapat ellen a székesfehérvári Telenor Hoki Kupa szombati fordulójában.

Az első nap két vesztese közül a magyar csapat kezdett jobban, emberelőnyben Fekete pontos kapáslövése talált utat a kapuba. A franciák ugyancsak létszámfölényben nem hibáztak. Erre is volt válasz: a hazaiak kettős emberelőnyben Magosi révén vették vissza a vezetést. Hecquefuille még a szünet előtt megint villant, és így 2-2-vel vonultak pihenőre az együttesek.

A második harmadban két francia játékost, Tardifot és Rousselt is végleges kiállítással sújtotta az osztrák bíró hátulról palánkra lökésért. Ez megpecsételte a vendégek sorsát. Fekete, Sofron és Ladányi is gólra váltotta az emberelőnyöket. Közben azért Hetényinek (a képen) is volt dolga, a magyar kapus azonban ezúttal mindent fogott, és olykor bravúrra is szüksége volt.

A folytatásban a védekezésre és az emberhátrányok kibekkelésére összpontosított a magyar válogatott, és ezt sikerrel tette.

A riválist utoljára 2001. április 19-én sikerült legyőzni, a grenoble-i divízió I-es vb-n 3-1-re.

Telenor Hoki Kupa, 2. forduló:

Magyarország-Franciaország 5-2 (2-2, 3-0, 0-0)
gól:
Fekete (8., 31.), Magosi (16.), Sofron (28.), Ladányi (34.), illetve Hecquefuille (14., 17.)

A zárónapon Ausztria lesz a magyar csapat ellenfele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik