Sport

11. hely az éremtáblázaton, Boczkó fair play-díjas

Három dobogós helyezést értek el a mieink a párizsi világbajnokságon, ezzel éppen kicsúsztunk az éremtábla első tíz helyéről.

Mindhárom érem a párbajtőrözők versenyében jutott a magyaroknak: Szász Emese második, Boczkó Gábor harmadik lett, s ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Boczkó, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat.

Az éremtábla élén az olaszok végeztek két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel, mögöttük a házigazda franciák és az oroszok végeztek.

Szombaton a férfi párbajtőr-válogatottunk lett bronzérmes, miután az amerikaiak elleni elődöntős vereség után megverték az oroszokat.

A fináléban a címvédő franciák jelentős, nyolctusos hátrányt ledolgozva nyertek az amerikaiak ellen, 4500 néző nagy örömére.

Boczkó Gábor az eredményhirdetés előtt fair play díjat vehetett át Kamuti Jenőtől, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökétől, amiért a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének elődöntőjében, a későbbi győztes észt Nikolai Novosjolov elleni asszója során egy megítélt együttes találatnál jelezte a bírónak, hogy az ő szúrása talajt ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik