Sport

NHL: ismét nyert a ligaelső

A listavezető Washington Capitalst a mesterhármast elérő Alekszandr Szjomin vezette győzelemre a Tampa Bay Lightning ellen.

A Wasington Capitals orosz csatára, Alekszandr Szjomin szezonbeli második mesterhármasát jegyezte péntekre virradóra, ráadásul két gólpasszt is kiosztott a Tampa Bay Lightning elleni meccsen, amelye a csapata ötről a hatra lépett a zsinórban megnyert meccsek tekintetében.

“Nem tettem semmi különlegeset, csupán igyekeztem a legjobbamat nyújtani és élvezni a játékot, ahogy mindig is szoktam. Szép dolog a mesterhármas, de persze a legfontosabb a győzelem” – mondta Szjomin, aki éppen egy tucat gólnál jár a mostani alapszakaszban.

Az orosz játékoshoz hasonlóan Philadelphia Flyers alkalmazásában álló Jeff Carter is három góllal rukkolt ki a Carolina Hurricanes otthonában 8-1-re megnyert meccsen. Carey Price nem a gólokban, hanem éppen ellenkezőleg, annak elhárításában jeleskedett, 34 védéssel jelentős részt vállalt abban, hogy csapata, a Montreal Canadiens 3-1-re legyőzte a Boston Bruinst.

Egy másik kapus, az atlantai Ondrej Pavelec első győzelmét ünnepelhette azok után, hogy az október 8-i, Washington elleni meccsen minden előzmény nélkül összeesett. A cseh portás 33 lövésből egy gólt kapott, miközben a társai ötször is bevették a Minnesota Wild kapuját.

Alain Vigneault, a Vancouver Canucks edzője karrierje 300. győzelmét ünnepelte, miután tanítványai 6-2-re verték az Ottawa Senatorst. A New York Islanders szétlövésben kapott ki a San Jose Sharkstól, ezzel sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el, miközben Los Angeles Kings legénysége a Dallas Stars elleni partin 7-0-ra módosította a hazai mérlegét.

NHL, alapszakasz, 34. játéknap:
Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-3
New York Rangers-Buffalo Sabres 3-2, h.u.
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 6-3
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 1-8
Atlanta Thrashers-Minnesota Wild 5-1
Detroit Red Wings-Edmonton Oilers 6-2
Ottawa Senators-Vancouver Canucks 2-6
San Jose Sharks-New York Islanders 2-1, szétlövéssel
St. Louis Blues-Nashville Predators 2-3, szétlövéssel
Los Angeles Kings-Dallas Stars 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik