Sport

Elindult a “Tanulj és sportolj!” program

A Szent István Egyetem és a Niké Sportot és Aktív Életmódot Támogató Alapítvány célja a sport és a tanulás egyensúlyba hozása.

Dr. Solti László a gödöllői Szent István Egyetem rektora (a képen) csütörtökön ismertette az új kezdeményezés részleteit.

A„Tanulj és sportolj!” program célja, hogy minél több fiatal sportoljon a tanulás mellett, és minél több aktív sportoló folytasson egyetemi tanulmányokat, de első lépésként mindenképpen az, hogy a fiatalok már gyerekkorban lássanak egy jövőképet a sport és a tanulás kapcsolatáról.

A program keretében az élsportolók, olimpikonok, válogatott sportolók a Szent István Egyetemen akár egyéni tanrendet és vizsgarendet kaphatnak majd, valamint egy külön sportiroda segíti a jövőben egyetemi életüket. Az egyetem gyakorlati segítséget kíván nyújtani a sportolók beiskolázásában, tanrendjének kialakításában és a tanulmányok során a feltételek, körülmények javításában. Az egyetem minden lehetőséget megteremt arra, hogy a sportolók felkészülhessenek a „civil” életre, olyan értékes diploma legyen a kezükben, mely az aktív sportélet befejezése után is támogatja őket céljaik elérésében.

A közelmúltban egyébként elkészült az egyetem rögbi és krikett pályája, mely újdonságnak számít a hazai sportéletben, és a többi létesítmény mellett ezt is használhatják a hallgatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik