Sport

Schleck: én vagyok a második

Az idei Tour de France kerékpáros körverseny másodikja kijelentette, akkor sem tekinti győztesnek magát, ha Contadort eltiltják.

“Csak úgy lehetsz bajnok, ha a Champs-Elysées-n elsőként gurulsz át a célvonalon sárga trikóban, sehogy máshogy – mondta a luxemburgi kerekes a L’Équipe című francia sportlapnak. – Akkor sem érezném magam elsőnek, ha Contedortól elvennék a győzelmet.”

Schleck összetettben mindössze 39 másodperccel kapott ki háromszoros Tour-győztes spanyol vetélytársától, akinek szeptemberben robbant ki a doppingügye.

Contadornak a július 21-én, a francia körverseny szünnapján adott mintájában nagyon kis mennyiségű, a megengedett érték 400-ad részét jelentő 50 pikogrammnyi (0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki.

Az eset nyilvánosságra kerülése után a sportoló arra hivatkozott, hogy a Tour alatt Spanyolországból hozatott hús volt fertőzött, és emiatt jutott klenbuterol a szervezetébe.

Sajtóinformációk szerint azonban a 27 éves bringás vértranszfúzión is átesett a franciaországi verseny alatt, és az egyik tasakban vérhígítószert fedeztek fel. Amennyiben bűnösnek találják, valószínűleg kétéves eltiltással sújtják, és az idei Tour-sikertől is megfosztják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik