Sport

NHL: megalázták a St. Loiust

Az eddig parádézó St. Loius Blues 8-1-re kapott ki a Columbus Blue Jackets otthonában.

A St. Loius Blues zsinórban hét győzelem után megalázó vereséget szenvedett a Columbus Blue Jackets otthonában, csütörtökre virradóra kétszer annyi gólt kapott, mint a korábbi hat meccsén összesen. A Columbus 8-1-es sikerével klubrekordot döntött, amelyhez Jakub Voracek, Chris Clark két-két góllal, Derick Brassard pedig három gólpasszal járult hozzá.

“Nagyszerű győzelmet arattunk a csoportrivális ellen, amellyel szereztünk két nagy fontos pontot” – mondta meglehetősen visszafogottan Scott Arniel, a Columbus vezetőedzője.

A Buffalo Sabres győzelemmel – a szétlövésben verte a New Jersey Devilst – köszöntötte szakvezetőjét, Lindy Ruffot, aki edzőként elérte az 1000-es mérkőzésszámot a ligában.

A Toronto Maple Leafs zsinórban a hetedik vereségét szenvedte el, miután 4-1-re kikapott a Florida Pantherstól, s a bajnok Chicago Blackhawks sincs jó formában, legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, legutóbb a Phoenix Coyotes ellen hasalt el.

A Boston Bruins két vereséget követően Pittsburghben állt talpra, nagyszerű mérkőzésen úgy verte 7-4-re a helyi “pingvineket”, hogy az utolsó játékrészben válasz nélkül öt gólt szerzett.

Az Anaheim Ducks-New York Islanders meccsen ugyanakkor mindössze egyetlen gól esett, és mivel ezt Saku Koivu szerezte, a “kacsák” ötödik győzelmüket aratták egyhuzamban. A kapusuk, az ötödik szezonját taposó Curtis McElhinney 27 védéssel karrierje első shutoutját jegyezte.

NHL, alapszakasz, 33. játéknap:
Columbus Blue Jackets-St. Loius Blues 8-1
New Jersey Devils-Buffalo Sabres 4-5, szétlövéssel
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 4-7
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 4-1
Chicago Blackhawks-Phoenix Coyotes 1-2
Anaheim Ducks-New York Islanders 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik